Το Μεθ’ημών συμμετέχει στο 5ο WiA – Κυριακή 22 Μαίου 2016
04/05/2016
ΜΟΝΑΔΙΚΑ GRAFFITI ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ – Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και από τις 12:00
29/08/2017
Show all

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ STABILO “ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ”

Τα εργονομικά σχεδιασμένα όργανα γραφής STABILO προσφέρουν στα παιδιά τη μέγιστη υποστήριξη

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ “EASY”

Η εκμάθηση του σωστού τρόπου γραφής είναι πολύ  σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού . Εμείς στη STABILO θέλουμε να εισάγουμε τα παιδιά στον κόσμο της γραφής και σχεδίασης με τον πιο εύκολο τρόπο. Έτσι, για παιδιά ηλικίας από 5-8 ετών STABILO έχουμε αναπτύξει μια πολύχρωμη σειρά ειδικά σχεδιασμένων οργάνων γραφής για να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής.

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να κρατήσουν το εργαλείο γραφής με ένα χαλαρό τρόπο και να βρουν την σωστή πίεση για το γράψιμο. Αυτό θα τους επιτρέψει να μάθουν να γράφουν ευανάγνωστα χωρίς κόπωση. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες η ευανάγνωστη γραφή είναι ένα σημαντικό θεμέλιο για την μετέπειτα επιτυχία του σχολείου. Όταν τα παιδιά βλέπουν και αισθάνονται , ότι δημιουργούν γράφοντας, μπορεί να αυξηθούν σημαντικά τα κίνητρά τους για να συνεχίσουν.


Η ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

Για πάνω από δέκα χρόνια η STABILO, ως πρωτοπόρος στον τομέα της, έχει αναπτύξει όργανα γραφής κατάλληλα για ,την ηλικία, το μέγεθος του χεριού και  το χέρι γραφής (δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες), ώστε να επιτύχει τη μέγιστη άνεση στη γραφή από τις πρώτες προσπάθειες στην προσχολική ηλικία, και τη βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής μέσα από το δημοτικό σχολείο.

Διαφορετικές εκδόσεις για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες κάνουν την γραφή όσο πιο άνετη γίνεται.  Η εργονομική μοναδικά σχεδιασμένη λαβή επιτρέπει στα μικρά δάχτυλα να βρουν  διαισθητική  μια χαλαρή και ξεκούραστη θέση γραφής.

Η έναρξη της σχολικής εκπαίδευσης είναι συναρπαστική. Το κρίσιμο μέρος στη διαδικασία της μάθησης είναι να δοθεί το κατάλληλο κίνητρο. Οι γονείς θέλουν ακόμα περισσότερο τα παιδιά να αισθάνονται άνετα. Τα προϊόντα της σειράς STABILO EASY Start προσφέρουν εύκολο ξεκίνημα με φωτεινούς, πολύχρωμους συνδυασμούς. Έτσι η μάθηση της γραφής γίνεται “EASY” εύκολη και διασκεδαστική

Επειδή οι ανάγκες και οι ικανότητες ενός νεαρού καλλιτέχνη και συγγραφέα είναι πολύ διαφορετικές στο διάστημα από το  νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος του δημοτικού σχολείου, έχουμε αναπτύξει ένα συγχρονισμένο, εποικοδομητικό σύστημα με το οποίο όλα τα παιδιά σε αυτό το ευρύ ηλικιακό φάσμα μπορούν άριστα να διευκολυνθούν. Δηλαδή, από τη ζωγραφική στην προσχολική ηλικία έως την περίοδο της εκμάθησης της γραφής στις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι την χρήση και την πρακτική της γραφής στις μεγαλύτερες τάξεις, προσφέρουμε κατάλληλες λύσεις.

Το πρώτο στάδιο:Ζωγραφική

Η ειδικά σχεδιασμένη λαβή των χρωματιστών μολυβιών STABILO EASYcolors υποστηρίζει την διαισθητική απόκτηση του σωστού πιασίματος “τριών σημείων” με εύκολο και φυσικό τρόπο. Έτσι βοηθά στην απόκτηση του σωστού τρόπου λαβής του μολυβιού για το επόμενο στάδιο κατά τη διαδικασία εκμάθησης της γραφής.

» STABILO EASYCOLORS

Χρωματιστά μολύβια ζωγραφικής για παιδιά προσχολικής αλλά και σχολικής ηλικίας .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το δεύτερο στάδιο: Μαθαίνοντας να γράφω

Στο επόμενο “Μαθαίνοντας να γράφω”, στάδιο είναι πολύ σημαντικό να εξασκηθείς ώστε να είσαι σε θέση να ελέγξει το στυλό χωρίς υπερβολική δύναμη (ακόμα και με ιδρωμένα χέρια). Γράφοντας με υπερβολική δύναμη οδηγεί σε κράμπες και γρήγορα καταπονεί και κουράζει το χέρι. Η εργονομική λαβή του μολυβιού STABILO EASYgraph καθώς και η ειδική εργονομική λαβή από καουτσούκ, των ανθεκτικών μηχανικών μολυβιών STABILO EASYergo 3.15 και των στυλό μας, STABILO EASYoriginal, παρέχει ένα τέλειο κράτημα και είναι ιδανικά για την εκμάθηση του σωστού τρόπου γραφής.

» STABILO EASYGRAPH

Το ιδανικό μολύβι για παιδιά που μαθαίνουν να γράφουν.

» STABILO EASYERGO 3.15

Το μηχανικό μολύβι με τη χονδρή ανθεκτική μύτη και την ειδική λαβή για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που μαθαίνουν να γράφουν.

 

Το τρίτο στάδιο: Τελειοποιώντας τη γραφή

Για το παιδί που έχει κατακτήσει το στάδιο που ονομάζεται “εκμάθηση γραφής” με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του γραφικό χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό το μηχανικό μολύβι STABILO EASYergo 1.4 είναι το κατάλληλο:

 

» STABILO EASYERGO 1.4

Εργονομικό μηχανικό μολύβι για πιο προχωρημένα παιδιά που έχουν αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες γραφής ηλικίας 8 ετών και άνω.

 

overview_EASYergo1_4